Hot Topics in Contemporary Crystallography 3, 2018, Bol, Hrvatska

By | фебруар 8, 2018

Poštovani,

Prenosimo pismo Organizacionog odbora radionice „Hot Topics in Contemporary Crystallography 3“.


Poštovane kolegice i kolege kristalografi,

S ponosom Vas obavještavam da smo danas otvorili online prijave za treće izdanje HUK-ove radionice Hot Topics in Contemporary Crystallography, koja će se održati od 23. do 27. rujna 2018. u Bolu na Braču. Ove godine, odlučili smo se za tri područja koja su u ovom trenutku u žarištu znanstvenog interesa, i koja su uvelike zaslužna za činjenicu da kristalografija, tokom posljednjih desetljeća, a osobito u najnovije vrijeme, postaje uvelike nezaobilazna u suvremenim prirodoslovnim istraživanjima:

(i) kristalografiju u nestandardnim uvjetima,

(ii) total scattering i PDF analizu naprednih materijala, te

(iii) dinamičku kristalografiju.

Mi u organizacijskom odboru vjerujemo da je glavni adut HTCC-a, upravo njegov jedinstveni koncept. HTCC prepoznaje kristalografske top-notch tehnike i metode koje haraju svijetom, kao i njihove vodeće protagoniste, kontaktira ih i dovodi u našu sredinu, kako bi te tehnike i metode  upravo oni koji su ih osmislili, koji ih razvijaju ili koji ih najuspješnije rabe, približili mlađim (i ne nužno mlađim) ambicioznim kolegama.

 

Znanstveni i društveni program

Osigurali smo, dakle, vrhunske stručnjake koji će kombinacijom predavanja i interaktivnih sadržaja, sudionicima radionice približiti temelje ovih metoda i njihovu primjenu. Tokom interaktivnog dijela radionice, diskusija će biti otvorena i za rješavanje konkretnih problema koje polaznici susreću u radu. Nadalje, na praktičnom dijelu radionice, sudionici će imati priliku i sami probati kako obrađene metode i tehnike funkcioniraju u praksi.

Već se podrazumijeva da je organizacijski odbor, u skladu sa šarmerskom tradicijom Hrvatske udruge kristalografa, osigurao raskošan društveni program – od Sun’n’Breeze koktela dobrodošlice na plaži, preko CristQuiza kojega i ovaj put potpisuje briljantni tandem Stilinović-Molčanov, do oproštajne večere i gastronomskog izleta po Braču.

 

Stipendije

Organizacijski odbor je, također, u suradnji s ECA-om i IUCr-om, osigurao značajna sredstva za stipendije, putem kojih ćemo uspješnim aplikantima osigurati plaćen smještaj na bazi polupansiona, te značajan popust na cijenu kotizacije. Nemojte oklijevati prijaviti se i iskoristiti ovu jedinstvenu prigodu da učite najbolje i to od najboljih. I sve to skupa na krasnom mjestu, u idealnom terminu i jako blizu vašeg mjesta boravka.

Za više informacija o HTCC2018, posjetite naše mrežne stranice http://htcc2018.org ili pak naše društvene mreže, lajkajte nas, šerajte, komentirajte i pišite nam. Bit će nam drago čuti od vas, a još više biti vašim domaćinima u k(r)asno ljeto 2018 u Bolu.

 

Lijepi pozdrav,

Aleksandar Višnjevac
(za organizacijski odbor HTCC2018)