Smeštaj

XXVII Konferencija SKD će se održati 16–17. septembra 2021. godine u Kragujevcu, u hotelu „Kragujevac“, koji se nalazi u samom centru grada. Svaki učesnik može rezervisati sebi smeštaj po sopstvenoj želji putem navedenih kontakta:

Hotel Kragujevac
Nova Sicilijana d.o.o.
Kralja Petra I broj 18
34000 Kragujevac, Srbija
Recepcija: 034/335-811
e-mail adrese: restoran@hotelkragujevac.com
recepcija@hotelkragujevac.com

Napomena: 16.9.2021. će biti organizovana svečana večera u restoranu Panorama u Kragujevcu. Cena svečane večere je uračunata u kotizaciju.


Grad Kragujevac je privredni, administrativni, obrazovni, zdravstveni, kulturni i sportski centar Šumadije. Nalazi se na raskrsnici glavnih državnih puteva i magistralnih saobraćajnica, odmah do železničkog i drumskog koridora 10 koji povezuje Kragujevac sa ostatkom Srbije i Evrope.

Kragujevac je udaljen 140 kilometara južno od Beograda i 150 kilometara severno od Niša. Prostire se na površini od 835 kvadratnih kilometara. Podignut je na obalama Lepenice u Kragujevačkoj kotlini, gde se dotiču krajnji ogranci šumadijskih planina: Rudnika, Crnog Vrha i Gledićkih planina.

Zahvaljujući dobrom položaju, do Kragujevca se može stići iz Novog Sada, Beograda i Niša auto – putem E-75, preko Batočine.

Grad Kragujevac je sa 179.417 stanovnika (po popisu iz 2011. godine) po veličini prvi grad u Šumadiji, a četvrti u Republici Srbiji. Teritoriju grada čine 57 naseljenih mesta sa 78 mesnih zajednica. Na gradskom području živi 150.835 stanovnika, a na seoskom 25.582.

Od tradicionalnih, kulturnih i verskih lokaliteta, do jedinstvenih parkova, umetničkih galerija i muzeja, Kragujevac ima atrakcije i znamenitosti koje odgovaraju svakom ukusu i interesovanju. Možda će vam se Kragujevac dopasti zbog njegovih znamenitosti, ali će vas sigurno osvojiti svojim hedonističkim ritmom, gastronomijom i noćnim životom. Sam grad stvara nezaboravne trenutke na neočekivanim mestima. U našem gradu ćete osetiti specifičan spoj nespojivog, tradicionalnog i modernog, mirnog i dinamičkog, što će biti dovoljan razlog za jednu posetu, ali i savršen recept za povratak u Kragujevac.